Инвестиция в карго летище и индустриална зона  на летище Узунджово

...
Инвестиция в карго летище и индустриална зона  на летище Узунджово
Коментари Харесай

Чакат саудитци на летище Узунджово

Инвестиция в карго летище и индустриална зона  на летище Узунджово може да има извънредно значение за целия район, защото е на по-малко от 2 ч. разстояние от пристанища в Бургас и Александруполис. В непосредственост е до жп гарата в регионалния град и жп гарата в Димитровград. Изграждането на карго летище и индустриална зона би изиграло основна роля за разширение опциите на бизнеса като бъдат привлечени задгранични и български компании за основаване на предприятия и заводи, както и разкриването на нови работни места. Хасково и Димитровград разполагат с богат капацитет от човешки запас. Това оповестиха от регионална администрация, откакто  вчера министерството на стопанската система оповести, че е препоръчано на Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия да влага в плана. 

Днес регионалният шеф на Хасково инж. Минко Ангелов, който е в отпуска, само че е зает в плана,  заместникът му Мартин Узунов и изпълнителният шеф на " Национална компания индустриални зони " доктор Антоанета Барес бяха на оглед на летището. Летището край Хасково бе включено в капиталовия план с помощта на положителното съдействие и взаимната работа сред управлението на Областна администрация и Националната компания индустриални зони.

Бившето военно летище крие в себе си голям капацитет за цялата област, разясниха на огледа през днешния ден Барес и Ангелов. То е наоколо до българо-турската и българо-гръцката граница (на към 80 км) и единствено на 5 км от автомагистрала „ Марица “, което го слага на положително стратегическо място и основава удобни условия за развиване на област Хасково.

След като капиталовият план бе показан от министър Никола Стоянов, се чака представители на Фонда да посетят страната ни, с цел да се срещнат с местоположението и техническите параметри на плана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР